Γενικά

Οι ρυτίδες είναι οι γραμμές που αναπτύσσονται στο δέρμα σας καθώς γερνάτε.Η δημιουργία ρυτίδων είναι φυσιολογικό και φυσικό μέρος της γήρανσης. Οι ρυτίδες δεν είναι επιβλαβείς και πολλοί τους δέχονται ως μέρος της γήρανσης. Ωστόσο, δεν αισθάνονται όλοι έτσι και πολλοί άνθρωποι εξερευνούν τη θεραπεία για να βοηθήσουν το δέρμα τους να φαίνεται πιο νεανικό.

Τρόποι αντιμετώπισης Ρυτίδων

Τι θα λέγατε όμως, αν μπορούσατε να ξαναποκτήσετε το σφρίγος, την ομοιομορφία του χρώματος, την ελαστικότητα του δέρματος που γερνά;

Για πρώτη φορά, είµαστε σε θέση να ενεργοποιήσουµε τα βλαστοκύτταρα και τους ινοβλάστες του σώµατος που παίζουν εξαιρετικά σηµαντικό ρόλο στην αναπαραγωγή του δέρµατος, να τους διεγείρουµε και να τους τροφοδοτήσουµε από τους δικούς µας αυτόλογους µηχανισµούς φυσικά χωρίς καµία παρενέργεια, βιοσυµβατά.

Μέχρι σήµερα γνωρίζουµε ότι η βελτίωση της όψης του δέρµατος γίνεται ορατή µετά το πρώτο πρωτόκολλο, ενώ βελτιώνεται περαιτέρω µέσα στους επόµενους µήνες. Αµέσως µόλις τα καινούργια κύτταρα ενεργοποιηθούν, αρχίζουν να εγκαθίστανται. Η φυσική διαδικασία επιδιόρθωσης του ίδιου σας του κυττάρου, κάνει τις ρυτίδες να απαλύνονται, το δέρµα να αποκτά όγκο και να γίνεται πιο σφιχτό, πιο νεανικό και πιο φρέσκο. Φυσική αναζωογόνηση εκ των έσω. Η φυσική διαδικασία του ίδιου σας του κυττάρου να επιδιορθώνεται διαρκεί αρκετά χρόνια –µοναδικό µέχρι τώρα. Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα µπορούν να εφαρµοστούν είτε στην ίδια περιοχή του δέρµατος είτε σε άλλες, εκεί όπου χρειάζεται.

Τα κύτταρα από το ίδιο σας το σώµα αναγνωρίζουν τους εξωγενείς από τους ενδογενείς παράγοντες. Δηλαδή αναγνωρίζουν και δέχονται χωρίς παρενέργειες ή αλλεργικές αντιδράσεις τους αυτόλογους πρωτεϊνικούςπαράγοντες που προέρχονται από το ίδιο. Με τη θεραπεία Autosoma, ο ιατρός θα ενεργοποιήσει ένα µικρό αριθµό αιµοπεταλίων σας και στη συνέχεια θα τα επανεγχύσει για να ενεργοποιήσουν τους ινοβλάστες που παίζουν σηµαντικό ρόλο στη δοµή του δέρµατος για να παράγουν νέες πρωτεΐνες. Με αυτό τον τρόπο, τροφοδοτούµε ξανά το δέρµα µας µε νέα κύτταρα από το ίδιο µας το σώµα ώστε να αποκτήσει νέες δοµές µε φυσικό τρόπο. Τα δέρµα ανακτά το φυσικό του σφρίγος, την ελαστικότητά του και τον αρχικό του όγκο. Επιπλέον, η µέθοδος Autosoma προσφέρει αυξηµένη πυκνότητα πρωτεϊνών στο δέρµα και βελτιώνει την χροιά του. Το αποτέλεσµα είναι µια ολική αναζωογόνηση του δέρµατος µε φυσικό τρόπο. Η µέθοδος Autosoma µπορεί να εφαρµοστεί µε άριστα αποτελέσµατα σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώµατος, π.χ. στο λαιµό, στο µπούστο ή στα χέρια κλπ.

Η διαδικασία γίνεται από ειδικά εκπαιδευµένο γιατρό. Τα αιµοπετάλια θα επανεγχυθούν από το γιατρό σας απευθείας στο δέρµα σας κατά τη διάρκεια τεσσάρων θεραπευτικών συνεδριών σε διάστηµα 1-2 µηνών µεταξύ τους – ακριβώς εκεί που θέλετε να
αναζωογονηθεί το δέρµα σας. Oι θεραπευτικές εφαρµογές είναι ανώδυνες. Μετά από αυτή τη διαδικασία, θα χρειαστεί να περιµένετε περίπου δύο έως τρεις ώρες ώσπου να δηµιουργηθεί η δική σας προσωπική κρέµα.

Στην ουσία, τα δικά µας βλαστοκύτταρα διεγείρονται διαρκώς. Αυτό εγγυάται ένα διαρκές αποτέλεσµα και υψηλό επίπεδο ασφαλείας.

Η ακολουθία των θεραπευτικών βηµάτων µε τη µέθοδο Αutosoma:
– Ο ιατρός θα προετοιµάσει τα αιµοπετάλια
– Αυτά ενεργοποιούνται και ο γιατρός σας θα εφαρµόσει
(α) το φιαλίδιο της επανέγχυσης µε laser ή fraxpeel
(β) την αυτόλογη κρέµα και
(γ) τη βιολογική σας µάσκα.
Περαιτέρω θεραπευτικές αγωγές συντήρησης συνιστώνται µετά από 1-2 χρόνια εκεί όπου χρειάζετα

Υπάρχουν πολλές κρέμες που ισχυρίζονται ότι μειώνουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών. Όμως δε λειτουργούν όλες και αν ένας ισχυρισμός ακούγεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, μάλλον είναι.

Οι κρέμες και τα τζελ που περιέχουν ρετινοειδή (μια μορφή βιταμίνης Α) μπορούν να βελτιώσουν τις λεπτές γραμμές, να κάνουν το δέρμα σας πιο λείο και το χρώμα του δέρματος σας πιο ομοιόμορφο. Το κάνουν αυτό επιδιορθώνοντας βλάβες στα κύτταρα του δέρματος και σφίγγοντας το δέρμα σας, έτσι οι λεπτές γραμμές είναι λιγότερο ορατές.

Συνιστάται μερικές φορές η λήψη ή η χρήση αντιοξειδωτικού μαζί με αυτές τις κρέμες. Τα αντιοξειδωτικά περιλαμβάνουν πράσινο τσάι, βιταμίνες C και E και συνένζυμο Q10. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιοξειδωτικά ως κρέμα ή λοσιόν ή να τα πάρετε ως δισκίο. Λειτουργούν βοηθώντας να σταματήσουν τις βλάβες του δέρματος που προκαλούνται από τον ήλιο και τη ρύπανση.

Μερικές κρέμες ρετινοειδών είναι διαθέσιμες στα φαρμακεία. Άλλες είναι διαθέσιμες μόνο με ιατρική συνταγή από δερματολόγο. Να γνωρίζετε ότι μπορεί να έχουν παρενέργειες. Για παράδειγμα, οι κρέμες μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σας και να το κάνουν πιο επιρρεπές στο κάψιμο στον ήλιο. Διαβάστε πάντα το φυλλάδιο πληροφοριών για τον ασθενή που συνοδεύει την κρέμα ή το τζελ σας. Εάν έχετε απορίες, ζητήστε τη συμβουλή του φαρμακοποιού ή του ιατρού σας.

Η ανάπλαση με λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία λεπτών έως μέτριων γραμμών και ρυτίδων και μικρών ουλών, όπως εκείνων που αναπτύσσονται μετά από ανεμοβλογιά ή ακμή.

Ένα λέιζερ χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των εξωτερικών στρωμάτων του δέρματος στο πρόσωπό σας. Αυτό βλάπτει το δέρμα και καθώς θεραπεύει, το νέο δέρμα σχηματίζει πιο σφιχτό και πιο σφριγηλό. Χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία των ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα.

Όσο πιο έντονη είναι η θεραπεία με λέιζερ, τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδραση, αλλά όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος για τη θεραπεία και τόσο μεγαλύτεροι είναι οι κίνδυνοι. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν πρήξιμο και κνησμό, καθώς και ερυθρότητα και αλλαγές στο χρώμα του δέρματος που μπορεί να χρειαστούν μήνες για να βελτιωθούν.

Η βουτουλινική τοξίνη (Botox) είναι μια τοξίνη που παράγεται από έναν τύπο βακτηρίων. Ένας κλινικός ή γιατρός το εγχέει στο δέρμα σας και μειώνει προσωρινά τη δύναμη των μυών στο πρόσωπό σας. Αυτό θα κάνει τις ρυτίδες σας λιγότερο εμφανείς εάν συνήθως φαίνονται περισσότερο όταν χαμογελάτε ή γελάτε. Ωστόσο, εάν έχετε ρυτίδες ακόμα και όταν δε χαμογελάτε, η βουτουλινική τοξίνη δε θα είναι τόσο αποτελεσματική. Αν και αυτή η τοξίνη ονομάζεται συχνά «Botox», αυτός ο όρος είναι στην πραγματικότητα η εμπορική ονομασία ενός συγκεκριμένου τύπου βουτουλινικής τοξίνης.

Μπορεί να χρειαστούν μία έως τρεις ημέρες για να λειτουργήσει η ένεση και τα καλύτερα αποτελέσματα θα είναι μετά από μία ή δύο εβδομάδες. Η θεραπεία πρέπει να διαρκεί τρεις έως έξι μήνες. Θα πρέπει να επαναλάβετε τις ενέσεις εάν θέλετε να διατηρήσετε τα αποτελέσματα.

Οι ενέσεις μερικές φορές μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες όπως μυϊκή αδυναμία, μώλωπες και πόνο. Αυτό είναι συνήθως προσωρινό και σταδιακά θα εξαντληθεί. Δεν πρέπει να κάνετε ενέσεις βουτουλινικής τοξίνης εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε ή έχετε νευρολογική διαταραχή.