Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, είναι φυσικό να θέλετε να δείξετε λίγο δέρμα και να αυξήσετε τα επίπεδα της βιταμίνης D βγαίνοντας στον ήλιο. Αλλά η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψει το δέρμα σας, αφήνοντας πίσω του τα σημάδια του καλοκαιριού με τη μορφή σκοτεινών κηλίδων, λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη διάρκεια των μεγάλων ημερών του καλοκαιριού, όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι το πιο έντονο, το εκτεθειμένο δέρμα είναι πιο ευαίσθητο στα αποτελέσματα της φωτογήρανσης ή της πρόωρης γήρανσης των κυττάρων του δέρματος που προκαλείται από το υπεριώδες (UV) φως

Στην πραγματικότητα, έως και το 90% των ορατών σημείων γήρανσης στο δέρμα σας είναι αποτέλεσμα έκθεσης στον ήλιο ή στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Η ομάδα δερματολόγων, χειρουργών και παρόχων φροντίδας στην κλινική μας θέλει να σας βοηθήσει να προστατέψετε το δέρμα σας από τις λεπτές γραμμές, τις σκοτεινές κηλίδες και τις αλλαγές στον τόνο και την υφή του δέρματος λόγω της έκθεσης στον ήλιο.

Για τον σκοπό αυτό, προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών φροντίδας του δέρματος για να σας βοηθήσουμε να φαίνεται και να νιώσετε τον καλύτερο εαυτό σας.

Δε χρειάζεται να κλειδώνετε μέσα σε όλη την ημέρα για να προστατεύσετε το δέρμα σας αυτό το καλοκαίρι. Δείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όλο το χρόνο.

Πώς μπορώ να προστατεύσω το δέρμα μου αυτό το καλοκαίρι;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που διατηρούν το δέρμα υγιές. Όμως, όταν πρόκειται για την προστασία του δέρματος σας, υπάρχουν δύο πράγματα που ξεπερνούν τα πάντα: να εφαρμόζετε τακτικά αντηλιακά και να προσέχετε την ώρα της ημέρας.

Η εφαρμογή αντηλιακού είναι απαραίτητη

Υπάρχουν δύο τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας από τον ήλιο που φτάνουν στην επιφάνεια της Γης: υπεριώδης Α (UVA), ή ακτίνες μεγάλου κύματος, και υπεριώδης Β (UVB) ή ακτίνες μικρού κύματος. Είναι σημαντικό να προστατευτείτε με ένα αντηλιακό που εμποδίζει ή απορροφά τόσο τις ακτίνες UVA όσο και τις ακτίνες UVB.

Τόσο οι ακτίνες UVA όσο και οι ακτίνες UVB μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση του δέρματος, βλάβη στα μάτια και αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Οι ακτίνες UVB είναι συνήθως υπεύθυνες για τα ηλιακά εγκαύματα, ενώ οι ακτίνες UVA διεισδύουν στο δέρμα σας και προκαλούν τις ρυτίδες, το χαλάρωμα του δέρματος και τη δερματίνη εμφάνιση που σχετίζεται με τους λάτρεις των εξωτερικών χώρων.

Φορέστε αντηλιακό που εμποδίζει τις ακτίνες UVA και UVB κάθε φορά που πηγαίνετε έξω αυτό το καλοκαίρι. Εφαρμόστε ανθεκτικό στο νερό αντηλιακό με συντελεστή προστασίας από τον ήλιο (SPF) 30 ή υψηλότερη κάθε φορά που πηγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους.

Δώστε προσοχή στο ρολόι για να παραμείνετε προστατευμένοι

Μέρος της ελκυστικότητας του καλοκαιριού διασκεδάζει στον ήλιο. Αλλά οι ακτίνες του ήλιου είναι στις πιο έντονες μεταξύ 10πμ και 4μμ. Δίνοντας προσοχή στο ρολόι ενώ βρίσκεστε έξω στο πάρκο ή παίζετε στην παραλία, μπορείτε καλύτερα να προστατεύσετε το δέρμα σας αυτό το καλοκαίρι.

Δε χρειάζεται να τρέξετε μέσα όταν το ρολόι χτυπήσει στις 10πμ, αλλά πρέπει να λάβετε μέτρα για να αποφύγετε ηλιακά εγκαύματα και ζημιές από τον ήλιο. Εάν η σκιά σας είναι μικρότερη από ο, τι είστε, καλό είναι να λάβετε προφυλάξεις.

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για την προστασία του δέρματος σας κατά τις ώρες αιχμής του ήλιου:

  • Αναζητήστε σκιά όπως ομπρέλες, δέντρα ή άλλες ομπρέλες
  • Φορέστε ένα καπέλο με φαρδύ γείσο για να κρατήσετε το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου σας μακριά από τον ήλιο
  • Επιλέξτε γυαλιά ηλίου με προστασία UVA και UVB για να σταματήσετε την ηλιακή βλάβη στα μάτια σας
  • Καλύψτε με χαλαρά, ανοιχτόχρωμα ρούχα
  • Προγραμματίστε εκτεταμένες υπαίθριες δραστηριότητες εκτός των ωρών αιχμής
  • Μπορείτε ακόμα να περάσετε υπέροχα στον καλοκαιρινό ήλιο, αρκεί να κάνετε το αντηλιακό μέρος της ρουτίνας φροντίδας του δέρματος σας και να προσέχετε τις ώρες αιχμής του ήλιου. Το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσει για τη λήψη προφυλάξεων αυτό το καλοκαίρι για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και του καρκίνου του δέρματος.