Έχετε βαρεθεί το ξύρισμα, το κερί και την τσιμπίδα; Είστε έτοιμοι να πετάξετε το ξυράφι σας ή να ακυρώσετε το επόμενο ραντεβού σας με κερί; Ευτυχώς, οι εξελίξεις στην τεχνολογία λέιζερ κάνουν την αποτρίχωση ευκολότερη και πιο μόνιμη από ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι το όνειρό σας να αποχαιρετήσετε τα ξυράφια, τα τσιμπιδάκια και το ζεστό κερί θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Εάν είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αποτρίχωση με λέιζερ, γνωρίζουμε ότι έχετε ερωτήσεις. Δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να απαντήσουμε σε τέσσερις συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη θεραπεία. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

1. Πονάει η αποτρίχωση με λέιζερ;

Τα σημερινά συστήματα αποτρίχωσης με λέιζερ έχουν σχεδιαστεί για να σας κρατούν άνετους. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας περιγράφουν τη διαδικασία ως σχετικά ανώδυνη, αλλά αυτό εξαρτάται από την ατομική σας ευαισθησία. Εάν είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι, μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα τοπικό αναισθητικό πριν από τη θεραπεία για να σας κάνουμε πιο άνετους.

Ο πόνος που μπορεί να αισθάνεστε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την περιοχή που αντιμετωπίζετε. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας περιγράφουν μια αίσθηση γαργαλίσματος ή μυρμήγκιασμα, αν και ορισμένοι αναφέρουν ότι η θεραπεία αισθάνεται σαν μια λαστιχένια ταινία που σπάει ή ελαφρύ τσίμπημα. Μετά τη θεραπεία, το δέρμα σας μπορεί να είναι λίγο κόκκινο, αλλά αυτό γρήγορα εξαφανίζεται από μόνο του.

2. Ποιες περιοχές μπορεί να αντιμετωπίσει η αποτρίχωση με λέιζερ;

Στην κλινική μας, συνεργαζόμαστε μαζί σας για να προσαρμόσουμε ένα πρόγραμμα θεραπείας για τις περιοχές που θέλετε να δείτε χωρίς τρίχες. Τα καλά νέα είναι ότι η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε σχεδόν όλα τα μέρη του σώματος.

Ακόμα κι αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, η αποτρίχωση με λέιζερ στοχεύει τα θυλάκια των μαλλιών σας χωρίς να καταστρέφει τις γύρω περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αποχαιρετήσετε τις τρίχες στους ακόλουθους τομείς:

  • Μασχάλες
  • Πόδια
  • Περιοχή μπικίνι
  • Πίσω
  • Στήθος
  • Άνω χείλος
  • Πρόσωπο

Επιλέγοντας την αποτρίχωση με λέιζερ, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να ξοδέψουν λιγότερο χρόνο για να απαλλαγούν από τις ανεπιθύμητες τρίχες.

3. Τα μαλλιά που αφαιρούνται με θεραπεία με λέιζερ θα αναπτυχθούν ξανά;

Κάποιες φορές. Η αποτρίχωση με λέιζερ στοχεύει και απενεργοποιεί τα θυλάκια των μαλλιών σας, σταματώντας τη νέα ανάπτυξη των μαλλιών. Έτσι, οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας δεν παρουσιάζουν νέα ανάπτυξη τριχών μετά την αποτρίχωση με λέιζερ. Ωστόσο, οι αλλαγές στις ορμόνες μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη παραγωγή μαλλιών. Συνήθως, χρειάζεστε μόνο ένα γρήγορο “πέρασμα” για πιο μόνιμα αποτελέσματα.

Ακόμα και σε περιπτώσεις αναγέννησης, τα νέα μαλλιά είναι συνήθως πιο λεπτά από ό, τι πριν από τη θεραπεία.

4. Πόσο διαρκούν οι θεραπείες και πόσες χρειάζομαι;

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται από την περιοχή που θέλετε να αντιμετωπίσετε, πόσα μαλλιά έχετε και άλλους σχετικούς παράγοντες, όπως η αντίθεση του χρώματος μεταξύ του δέρματος και των μαλλιών σας. Δεδομένου ότι τα μαλλιά μεγαλώνουν με κύκλους, είναι αδύνατο να απομακρυνθούν όλα τα μαλλιά ταυτόχρονα με λέιζερ. Συνιστούμε συνήθως μερικές αρχικές θεραπείες για να αφαιρέσετε όλα τα μαλλιά από την επιθυμητή περιοχή και να σας δώσουμε το απαλό δέρμα που ψάχνατε.

Ο χρόνος που χρειάζεται κάθε θεραπεία εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής που υποβάλλεται σε θεραπεία. Μια μικρή περιοχή όπως το άνω χείλος σας μπορεί να χρειαστεί μόνο λίγα λεπτά για τη θεραπεία. Μεγαλύτερες περιοχές όπως η πλάτη ή τα πόδια σας μπορεί να διαρκέσουν έως και μία ώρα.

5. Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για την αποτρίχωση με λέιζερ;

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας. Αφιερώνουμε χρόνο για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας, να αντιμετωπίσουμε τυχόν ανησυχίες που ενδέχεται να έχετε και να προσφέρουμε τις πιο προηγμένες διαθέσιμες δερματολογικές και αισθητικές υπηρεσίες.